top of page

Maandenlang thuis zitten, omdat school geen raad meer met je weet.

Het lukt nog steeds niet om langdurig thuiszittende leerlingen met een leerplicht weer naar school te krijgen. Het aantal kinderen dat langer dan drie maanden niet naar school gaat, is in 2019 gestegen naar 4790. In 2018 ging het om 4479 thuiszitters. Zie hier het hele artikel van NOS.


Ook Jay Jay is een leerling die maandenlang thuis heeft gezeten. De ouders van Jay Jay zitten met hun handen in het haar. ''Het is heel frustrerend voor hem, hij wil ook gewoon naar school''


Passend onderwijs is tot nu toe geen succes gebleken. Veel docenten geven aan dat het niet haalbaar is met 33 kinderen in de klas, waarvan meerdere kinderen speciale en of specifieke hulp nodig hebben. Ieder kind verdient de aandacht die hij of zij nodig heeft, echter wordt dat door het passend onderwijs alleen maar moeilijker.


Een aantal weken gelezen schreven ouders een boze brief en eiste passend onderwijs voor hun kinderen. Deze ouders hebben gelijk, alleen moet dat niet bij de scholen worden neergelegd, maar bij de personen die het passend onderwijs als bezuinigingsmaatregel hebben ingezet.


Bekijk hier de video van `Jay Jay
Comments


bottom of page