top of page

31 DINGEN DIE PUBERS ZEGGEN ALS ZE ER OP SCHOOL NIET ZO HEEL BEST VOOR STAAN

Geschreven door Martine de Vente van Tis Hier Geen Hotel.nl


Het jaar is halverwege. Tijd dus voor je puber om creatief te gaan boekhouden met zijn schoolcijfers. En hoewel jij natuurlijk nóóit in Magister kijkt, ben je natuurlijk wel benieuwd of overgaan er dit jaar nog wel inzit. Dan blijkt dat je puber er een volstrekt onnavolgbare eigen logica op nahoudt.


#1 ‘Als ik voor het volgende proefwerk geschiedenis een 8 haal en een 5 blijf staan voor wiskunde, dan ga ik gewoon over. En dan kan ik nog prima twee vieren halen voor Frans en scheikunde.’ #2 ‘Hoezo moet ik beter mijn best doen, een 5,5 is ook een zes hoor.’ #4 ‘Echt mam, als ik naar de huiswerkklas moet, dan ga ik daar gewoon van spijbelen.’ #5 ‘Ik vind mezelf echt te slim voor bijles.’ #6 ‘Ja, maar ik mag Engels volgende week herkansen.’ #7 ‘Als ik niet overga, dan ga ik gewoon aan mevrouw Vermeer vragen of ik mijn werkstuk mag overdoen.’ #8 ‘Maar ik vind mijn carrière als beautyvlogger ook heel belangrijk.’ #9 ‘Al mijn energie gaat nu naar mijn carrière als rapper.’ #10 ‘Word ik nu gestraft voor mijn creativiteit?’ #11 ‘Jij doet toch ook ’s avonds niks meer voor je werk?’ #12 ‘Het duurt nog zóóó lang tot de zomervakantie.’ #13 ‘Hoezo mag ik vanaf nu niet meer iedere dag naar mijn vriendje?’ #14 ‘En ga je echt iedere avond de stekker uit de wifi trekken?’ #15 ‘Maar hoe moet het dan met mijn squad op Fortnite?’ #16 ‘Een taak is toch ook helemaal niet erg?’ #17 ‘Ik game helemaal niet vaak.’ #18 ‘Ik ga echt niet naar zo’n stomme huiswerkcursus, ik heb trouwens een baantje geregeld.’ #19 ‘Wat jij in Magister ziet, dat klopt niet helemaal hoor. Die brief voor Duits telde maar voor de helft mee.’ #20 ‘Die zes onvoldoendes haal ik wel op, hoor.’ #21 ‘Ja, zelfs die 3 voor Duits.’ #22 ‘Ik beloof dat ik gewoon vanaf nu HEEL hard ga werken.’ #23 ‘Jij vindt dat ik niet mag blijven zitten, maar IK vind het helemaal niet erg.’ #24 ‘Wie heeft dan bedacht dat je van school af moet als je niet overgaat?’ #25 ‘Ik heb in de reglementen gekeken en met een 4 kun je gewoon overgaan, hoor.’ #26 ‘Hoezo telt dit rapportcijfer ook mee voor het volgende rapport?’ #27 ‘Als ik nu zo hard voor school moet werken, dan kan ik écht geen klusjes meer voor jullie doen.’ #28 ‘Ik duim gewoon straks heel vaak dat ik overga.’ #29 ‘Met je hakken over de sloot, is toch ook gewoon over?’ #30 ‘Hoezo krijg ik hier later spijt van?’ #31 ‘Wat krijg ik trouwens als ik overga?’
bottom of page