Stichting Meester Rembrandt

                       

Stichting Meester Rembrandt is een zelfsturend platform met leermeesters en organisaties die kosteloos hun kennis en kunde willen delen op scholen in de regio. Bijvoorbeeld met (online) gastlessen over hun professie/vakgebied, inspirerende levensverhalen of bijles aan leerlingen die dat nodig hebben. Bezoek onze Linkedin pagina voor inspirerende voorbeelden.

Wat zijn leermeesters?

Je kunt bij leermeesters denken aan ondernemers, wetenschappers, (top)sporters, vakmensen en professionals. Veelal gepassioneerde mensen die naast of tijdens hun werk bij willen dragen aan het onderwijs. Maar bijvoorbeeld ook ervaringsdeskundigen, voorleesmoeders, gepensioneerde leerkrachten of MBO/HBO+ docenten die met hun studenten lessen of themaprojecten geven in het voortgezet- of basisonderwijs. Schrijf je gerust in als leermeester!

Waarom is deze stichting opgericht?

Iedere docent heeft ooit wel eens iemand uitgenodigd in de les. Meestal is dat iemand die een aanvulling kan geven op de lesstof of passend is binnen een bepaald thema. De kwantiteit en kwaliteit van deze bezoeken zijn echter vaak afhankelijk van het netwerk van een docent en/of zijn of haar zoekskills op internet. Meester Rembrandt maakt dit proces gemakkelijk voor alle docenten en scholen. Een zelfsturend platform om leermeesters te vinden en te contacten. De stichting streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen te motiveren om hun kennis en kunde te delen met de toekomstige generatie.

Samenwerking met ECHT onderwijs

Is een docent enthousiast over een leermeester? Dan kan hij of zij de leermeester wellicht motiveren om een overstap te maken naar het onderwijs of in ieder geval uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn. Iemand kan eerst aan de slag gaan als betaalde vakkracht en ondertussen zichzelf scholen om eventueel bevoegd te worden. Dit traject van leermeester naar vakkracht en eventueel bevoegd docent kan gevolgd worden bij ECHT onderwijs. Bij ECHT Onderwijs hebben ze jaren ervaring met ‘talent van buiten’ klaarstomen voor het onderwijs. Voor Stichting Meester Rembrandt is dit qua samenwerking dan ook een logische keuze. Op de eerste plaats is de stichting opgericht om het onderwijsveld te ondersteunen, het netwerken van leerlingen en docenten te vergoten en lessen voor leerlingen nog boeiender te maken. Maar dat op deze manier leermeesters gemotiveerd worden om de stap naar het onderwijs te maken is natuurlijk een hele mooie bijvangst. Daarom zijn wij als stichting zeer enthousiast over de samenwerking met ECHT onderwijs. Van leermeester tot onderwijsprofessional.

Bezoek de site www.meesterrembrandt.nl 

                               

Iedereen kan een rembrandt zijn