Stichting Meester Rembrandt

                       

Stichting Meester Rembrandt is een kenniscentrum met leermeesters en organisaties die kosteloos hun kennis en kunde willen delen op scholen in de regio. Bijvoorbeeld met (online) gastlessen over hun professie/vakgebied, inspirerende levensverhalen of bijles aan leerlingen die dat nodig hebben. Bezoek onze Linkedin pagina voor inspirerende voorbeelden.

Wat zijn leermeesters?

Je kunt bij leermeesters denken aan ondernemers, wetenschappers, (top)sporters, vakmensen en professionals. Veelal gepassioneerde mensen die naast of tijdens hun werk bij willen dragen aan het onderwijs. Maar bijvoorbeeld ook ervaringsdeskundigen, voorleesmoeders, gepensioneerde leerkrachten of MBO/HBO+ docenten die met hun studenten lessen of themaprojecten geven in het voortgezet- of basisonderwijs. Schrijf je gerust in als leermeester!

Waarom is deze stichting opgericht?

Iedere docent heeft ooit wel eens iemand uitgenodigd in de les. Meestal is dat iemand die een aanvulling kan geven op de lesstof of passend is binnen een bepaald thema. De kwantiteit en kwaliteit van deze bezoeken zijn echter vaak afhankelijk van het netwerk van een docent en/of zijn of haar zoekskills op internet. Meester Rembrandt maakt dit proces gemakkelijk voor alle docenten en scholen. De stichting streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen te motiveren om hun kennis en kunde te delen met de toekomstige generatie.

Lerarentekort!

Daarnaast helpen bij scholen en besturen met het vinden van nieuw personeel. Wij denken met de scholen mee en laten zien dat door het inzetten van leermeesters, je school ook aan aantrekkelijke plek wordt om te werken. Het oplossen van het tekort gaat de komende jaren niet lukken, dus je moet zorgen voor een plan met visie. Wij helpen scholen met dit plan. Neem gerust contact op om te kijken wat we voor jullie kunnen doen. 

Bezoek vooral even de site www.meesterrembrandt.nl  

                               

Iedereen kan een rembrandt zijn